Maalämpöä ja putkistosaneerausta

Tarina siitä kun kolmi henkinen perhe alkoi sunnitella ja toteuttaa
Juuri ostamamme Omakotitalon lämmitys-ja käyttövesiputkistot oli hyvä laittaa uusiksi.  Aloitimme 219 m2 omakotitalon remontin hahmottamisen kesällä 2021, ja ensimmäisenä isompana asiana oli valita tekijä tälle remontille.
Alusta asti meillä oli haluna ottaa urakkaan paikallinen yrittäjä. Tarjouksia saatiin ympäri Suomea ja hinnat olivat kaikki hyvin samoilla linjoilla, joskin muutamia halvempia oli ulkopaikkakunnilla mutta valitsimme paikaillisen Savon lämpotekniikka. Hinta hivenen kalliimpi kuin muilla mutta paikallinen asentaja ja näin ollen myös huolto toimii varmasti jos jotain tulee.
Toisena isona asiana oli ratkaista mikä lämmitys valitaan -76 rakennettuun omakotitaloon öljyn tilalle. Vaihtoehtoina oli ilmavesilämpöpumppu tai maalämpöpumppu. Lämmitettävän pinta-alan ollessa suuri, talossa oli laajennusmahdollisuutta ja maaperä puhuivat maalämmön puolesta ja se valittiin.
Maalämpöpumpuksi valikoitui alunperin Bosch, mutta saatavuusongelmien vuoksi tilalle tuli Alpha Innotec Nordic 4-12kw invertteripumppu. Lämpökaivon syvyys oli 207 metriä
Asennukset sujuivat hyvin aikataulussa. Muutamia muutoksia tuli matkan varrella mutta urakoitsija oli joustava, ammattitaitoinen sekä asiakasta kuunteleva koko remontin ajan.
Muutamia huolto - ja säätö hommia on pitänyt tilata nopealla aikataululla ja ne eivät ole olleet ongelma myöskään urakoitsijalle.
Kaiken kaikkiaan olemme olleet erittäin tyytyväisiä  Savon Lämpötekniikkaan ja heidän asiantuntijuuteensa tässä lämmitys- ja käyttövesisaneerauksessa.
Tämä saneeraus tuli ns. avaimet käteen periaatteella, Savon Lämpötekniikka hoiti kaikki luvat maalämpökaivon poraamiseen yms. mitä tarvitsi, me vain annoimme valtuudet hoitaa ja jäimme odottamaan valmista. Emme voi kuin suositella!
Perhe Kirvesniemet

Tuppuralan maalämpöpumput

Tarinan alku juontaa juurensa vuoteen 2008, kun Mikkelin Tuppuralassa asuva öljylämmitteisen talon asukas halusi tehdä jotain kalliiksi käyneille lämmityskustannuksilleen. Tarjottiin hänelle 7 kW maalämpöpumppua ja hän hyväksyi tarjouksen, ja työ toteutettiin talvella 2009. Kyseessä oli kadun talon numero viisi. Tästä meni aikaa reilu 3 vuotta, kun saimme puhelimitse tarjouspyynnön samoilta seuduilta. Osoitteen kuultuamme huomasimme, että tämä oli aiemmin kerrotun talon rajanaapuri. Tarjottiin ja tarjous hyväksyttiin ja työ toteutettiin vielä saman vuoden syksyllä. Tämä oli kyseisen kadun numero 3. Ei kahta ilman kolmatta, sanotaan. Tästä meni noin vuoden verran kun myös näiden kahden lisäksi myös nro seitsemään päästiin tarjoamaan maalämpöpumppua. Tämä meni aivan samoin, tarjous hyväksytiin ja työ toteutettiin vielä saman vuoden syksyllä. Tässä voivaan puhua niin kutsutusta lumipalloilmiöstä, kun yksi ottaa ja toinen seuraa jne..

Alla ote Mikkelin Kaupunkilehden tekemästä jutusta

Takana pitkä yhteinen historia

Mikkeliläinen J.L omaa pitkän kokemuksen yrityksemme kanssa toimimisesta. Vuonna 2005 teimme LVI työt hänen rakenteilla olleeseen  uudistaloonsa. Seuraaavan kerran tiemme kohtasivat jälleen kerran vuonna 2011, kun hän pyysi meidän tekemään LVi työt ja maalämpöpumpun asennuksen rakenteilla olleeseen paritaloon. Viimeisin kohtaaminen tapahtui kesällä 2019, kun samainen henkilö halusi kesämökilleen viilennystä ilmalämpöpumpun avulla. Ja saimme kunnian suorittaa kyseisen laitteen  asennuksen. Joten voidaan sanoa meillä olleen paljonkin yhteistyötä näiden vuosien aikana.

Syyksi meidän yrityksemme palvelun  käyttöön hän kertoo seuraavasti:

- Jo tarjousvaiheessa heistä  välittyi luotettava ja myönteinen kuva. Palvelu oli hyvää ja kaikki meni niin kuin sovittiin. Rakennuksella työn jälki oli hyvää ja tekijät ammattitaitoisia. Myös ilmalämpöpumpun asennus sujui hyvin ja sain sen vielä paljon nopeammin mitä olisi voinut kuvitella. Voin suositella heidän palveluaan kenelle vain. Voin puhua kokemuksesta, hän sanoo lopuksi.

Ei kahta ilman kolmannetta

Mikkeliläinen Jari on käyttänyt myöskin ahkeraan yrityksmme palveluja. Noin 10 vuotta sitten Jari mietti kuumeisesti vaihtoehtoa kasvavien lämmityskustannuksien hillitsemiseksi. Päädyimmme tarjoamaan hänen kotiinsa maalämpöpumppua, ja yhteinen sävel löytyi, joten asensimme 7 kW tehoisen maalämpöpumpun korvaamaan öljylämmitystä.

Noin 5 vuotta maalämmön asentamisesta ajankohtaiseksi tuli Jarin omistaman vuokrakäytössä olevan omakotitalon lämmityskustannusten pienentäminen. Laitteeksi valikoitui 5 kW tehoinen IVT ilmalämpöpumppu.  Kuluneena kesänä Jarin liiketila kaipasi viilennystä, ja siihen laitettiin Gree Bora jäähdytyslaite.Vieläköhän tiemme kohtaavat lämpöpumppujen merkeissä? Sen näyttää aika...